Чубаров розповів, що його вразило на псевдовиборах в окупованому Криму

Низька явка зафіксована не тільки серед кримських татар, а й серед інших жителів загарбаного російськими військами українського Криму

Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, передає Еспресо.TV.

"Нас вразила маленька кількість людей, які пішли і йдуть на вибори. Ми очікували такого від кримськотатарського народу, від наших співвітчизників, що вони в своїй більшості не підуть", - зазначив він.

Окрім того, за даними політика, низька явка зафіксована не тільки серед кримських татар, а й серед інших жителів Криму.

Разом з тим, наразі у Криму немає жодного незалежного спостерігача, "фактично тільки громадські активісти, які хочуть і мають можливість спостерігати за ходом цієї виборчої кампанії", додав перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джеляль.

"Жодних іноземних спостерігачів немає, від опозиційних кандидатів у Криму також немає спостерігачів. Тому всі ті, хто бере участь в організації виборів на Кримському півострові, можуть робити все, що завгодно", - наголосив він.

Джеляль припустив, що загальна явка кримських татар на фейкових перевиборах Володимира Путіна не перевищить 10%.

Довідка

На посаду президента формально претендують 8 кандидатів: чинний глава держави Володимир Путін, лідер крайньо-правої ЛДПР Володимир Жириновський, телеведуча Ксенія Собчак, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен Борис Титов, голова партії "Комуністи Росії" Максим Сурайкін, лідер "Яблука" Григорій Явлінський і глава "Російського загальнонародного союзу" Сергій Бабурін .

При цьому опозиціонери називають високу явку головним пріоритетом влади, називають ці "вибори" незаконними й не сумніваються у тому що країну знову "очолить" Путін.