Кадиров наказав бюджетникам цілий день перебувати на виборчих дільницях, - ЗМІ

Працівники бюджетних установ у Грозному (Чечня, Росія) отримали вказівки 18 березня 2018 року перебувати на виборчих дільницях з ранку до закінчення голосування, розповіли педагоги і співробітники лікарень

Про це повідомляє Kavkaz-Uzel.

"18 березня всі педагоги з ранку повинні бути в школі, у нас відкрита виборча дільниця. До завершення голосування, тобто до 20.00, ми маємо перебувати на місці", - зазначила вчителька на ім'я Петімат.

За її припущенням, присутність великої кількості людей на ділянці потрібно для того, щоб "у разі приїзду перевіряючих, телевізійників або журналістів зобразити масовий наплив виборців".

"Таке у нас робили й раніше", - пояснила викладач.

Про точно такі ж вказівки розповіла і педагог Зарема, також співробітниця школи, де 18 березня працюватиме виборча дільниця.

"Всі співробітники з ранку до пізнього вечора зобов'язані бути 18 березня на робочих місцях. Це щоб створити враження, що на виборчій дільниці постійно були люди", - розповіла вона.

За словами педагога, в Грозному після підведення попередніх підсумків виборів планується "мітинг на підтримку одного з кандидатів".

"Природно, в акції теж треба буде взяти участь", - уточнила Зарема.

Бути присутнім на виборчих дільницях зобов'язали та працівників медустанов, розповіла співробітниця однієї з них, яку звати Седа.

"Неподалік від нашої лікарні знаходиться виборча дільниця. У неділю ми повинні будемо постійно там перебувати, доки не закінчиться голосування. Плюс ще якийсь мітинг, здається, буде після закінчення виборів. Загалом, потрібна масовка, щоб показати активність населення", - пояснила жінка.

Зауважимо, що чеченські виборчі дільниці зазвичай славляться тим, що "дають" Володимиру Путіну 90% "підтримки" й більше.