Навальний звинуватив Собчак у проплаченій участі в сфальшованих "виборах". Вона ж вважає, що він сам перетворюється на Путіна

Не допущений до реєстрації кандидатом у президенти російський опозиційний політик Олексій Навальний та Ксенія Собчак, яку до реєстрації допустили, пересварилися у прямому ефірі на YouTube

Їхні дебати відбулися на каналі Навальный LIVE.

Предметом їхньої суперечки стала пропозиція Собчак об'єднатися вже після проведення псевдовиборів президента Росії й утворити спільну антипутінську партію для подальшої участі у парламентських й місцевих виборах, на що Навальний відповів категоричною відмовою й звинуваченням на адресу своєї співрозмовниці в тому, що їй нібито пропонували "купу грошей" за участь у перевиборах Путіна.

Також політик вважає, що, підігруючи Кремлю, колишня телеведуча вчиняє "гидко та лицемірно".

Вона ці слова заперечила. Й натомість звинуватила Навального у схильності до авторитарних методів політики:

"Я бачу дуже багато ознак того, що ми стаємо тим, з чим ми боремося".

Водночас спостерігачі від Навального фіксували явку та порушення процедури голосування за рахунок підтримки з боку штабів інших кандидатів, у т.ч. штабу Собчак.

Зазначимо, що офіційний екзит-пол дає Собчак не більше 2,5% голосів.

Довідка

На посаду президента формально претендують 8 кандидатів: чинний глава держави Володимир Путін, лідер крайньо-правої ЛДПР Володимир Жириновський, телеведуча Ксенія Собчак, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен Борис Титов, голова партії "Комуністи Росії" Максим Сурайкін, лідер "Яблука" Григорій Явлінський і глава "Російського загальнонародного союзу" Сергій Бабурін .

При цьому опозиціонери називають високу явку головним пріоритетом влади, називають ці "вибори" незаконними й не сумніваються у тому що країну знову "очолить" Путін.