Російська ЦВК та Навальний називають різні показники явки на перевиборах Путіна

За офіційною інформацією, явка виборців на виборах президента Росії перевищила 50%

За даними на 17:08 по Москві на дільницях проголосували 51,9% виборців, повідомив заступник голови ЦВК РФ Микола Булаєв, передає ТАСС.

У ЦВК заявили, що явку в інформаційному центрі будуть оновлювати кожні три хвилини.

Голова ЦВК РФ Елла Памфілова пояснила, що це нововведення цих виборів, раніше явка оголошувалася станом на певний час, передає ТАСС.

Явка на 12:00 за московським часом становила 34,72%.

Водночас Олексій Навальний в ефірі російськомовного телеканалу Настоящее Время, чий головний офіс розташовано у Празі (Чехія) заявив про те, що офіційні дані про явку завищено на 12-18% в порівнянні з інформацією від 30 тис. його спостерігачів.

Наприклад, у Чечні, де традиційно за Путіна "голосують" майже 90% на 14:50 явка на 375-ій дільниці міста Грозного - менше 30%.

То ж основні фальсифікації, впевнені в опозиції, варто чекати увечері.

Довідка

На посаду президента формально претендують 8 кандидатів: чинний глава держави Володимир Путін, лідер крайньо-правої ЛДПР Володимир Жириновський, телеведуча Ксенія Собчак, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен Борис Титов, голова партії "Комуністи Росії" Максим Сурайкін, лідер "Яблука" Григорій Явлінський і глава "Російського загальнонародного союзу" Сергій Бабурін .

При цьому опозиціонери називають високу явку головним пріоритетом влади, називають ці "вибори" незаконними й не сумніваються у тому що країну знову "очолить" Путін.