Наздогнати Кадирова. Путіну в Аксьонова намалювали 92% голосів

За результатами обробки 2,4% бюлетенів, в окупованому росіянами українському Криму за Володимира Путіна нібито проголосували 91,7% виборців

Про це повідомляє московський телеканал Дождь з посиланням на дані ЦВК.

При цьому у Севастополі Путін "набрав" 91,63%, "свідчать" дані ЦВК за підсумками опрацювання 1,65% бюлетенів.

Разом з тим, лідери кримськотатарського народу заявляють про рекордно низьку явку кримчан.

У лютому російська інформагенція РБК з посиланням на власні джерела зазначала, що тимчасова окупаційна адміністрація Криму орієнтується на те, що "рівень явки на виборах президента і результати голосування за Путіна" будуть близькими до показників незаконного "референдуму" про "приєднання півострова до Росії в 2014 році".

Тоді "явку" зобразили на рівні склала 83,1%, а офіційна пропаганда заявила про "96,77% громадян", які виступили "за" окупацію.

Варто зауважити, що очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов (відомий у кримінальному світі під прізвиськом "Гоблін") тепер конкурує в обсягах фальсифікації "волевиявлення виборців" з маріонетиковим керівником утримуваної росіянами Чечні Рамзаном Кадировим, в якого за Путіна цього разу "проголосували" 93% дорослого населення.

Таку цифру він озвучив на мітингу в центрі Грозного, що відбувся ввечері у неділю, 18 березня 2018 року.

"Хочу подякувати чеченському народу за те, що прийшли на вибори, показали нашу єдність і те, що ми не звернемо з обраного нами шляху. Сьогодні чеченський народ зробив свій вибір, понад 93% виборців, за попередніми даними, проголосували за чинного президента ... Від щирого чеченського народу і себе особисто вітаю з переобранням діючого президента", - заявив Кадиров.

За останніми даними російського Центрвиборчкому, після обробки 40,01% всіх виборчих протоколів чинний глава російської держави, який незмінно керує нею з 2000 року, набирає 74,22% голосів.

Довідка

На посаду президента формально претендують 8 кандидатів: чинний глава держави Володимир Путін, лідер крайньо-правої ЛДПР Володимир Жириновський, телеведуча Ксенія Собчак, кандидат від КПРФ Павло Грудінін, бізнес-омбудсмен Борис Титов, голова партії "Комуністи Росії" Максим Сурайкін, лідер "Яблука" Григорій Явлінський і глава "Російського загальнонародного союзу" Сергій Бабурін .

При цьому опозиціонери називають високу явку головним пріоритетом влади, називають ці "вибори" незаконними й не сумніваються у тому що країну знову "очолить" Путін.