Працівники ГПУ запропонували генералу Гриняку ознайомитися із справою у підсобці, - адвокат

Коли генерал МВС Володимир Гриняк прийшов до ГПУ для продовження ознайомлення з матеріалами справи, йому було запропоновано робити це у підсобному приміщенні

Про це адвокат генерала Гриняка Станіслав Іваницький написав у Facebook:

"Очевидно, що співробітники ДСР ГПУ, які вже відкрито порушують закони і злістно ухиляються від виконання Ухвали Суду, здатні на любі протиправні дії, аби тільки порушити конституційне право підозрюваного Гриняка на захист, та хоч трохи виправдати абсолютну відсутність прогресу у розслідуванні справ вбивства Небесної Сотні.

Наскільки я розумію, єдиним стримуючим чинником для них є здійснення мною відеозапису їхніх порушень, та подальша публікація цих матеріалів на загальний огляд суспільства.

Нажаль, в п’ятницю 16.03.18, я не зміг бути присутнім на процесуальних діях за участі мого підзахисного, тому окремі співробітники ДСР ГПУ за відсутності проведення відеозапису не втратили шанс продемонструвати свій цинізм та безпринципність, і в буквальному сенсі, познущатися над підозрюваним Гриняком.

Так, коли Гриняк того дня з'явився до ДСР ГПУ для продовження ознайомлення з матеріалами справи, йому було безальтарнативно запропоновано, здійснювати цей процес у підсобному приміщенні, яке знаходиться біля КПП ДСР ГПУ, та до цього дня призначалось для огляду речей відвідувачів ДСР ГПУ. Задля цього вказане приміщення навіть було штучно визнано службовим кабінетом, якому було спеціально присвоєно номер "125а" (фото додається).

Обурює й те, що дане приміщення зовсім не пристосоване для проведения таких процесуальних дій. По-перше, температура повітря в даному приміщення не перевищує +10С.

По-друге, це приміщення відмежовано по периметру лише стекляними вікнами, при цьому повз нього постійно ходять люди, що надзвичайно відволікає та не дає можливості зосередитись.

І по-третє, за умов фактичної відсутності стін, це приміщення наскрізь проглядається з усіх боків, що серйозно загрожувало тим, що сторонні особи мали реальну можливість через скло прочитати зміст цих документів, які містять охоронювану законом таємницю слідства.

Очевидно, що така неприпустима поведінка цих посадових осіб була своєрідною помстою за те, що напередодні, тобто 15.03.18, ми рішуче вимагали від слідчого та прокурора негайного виконання Ухвали Суду та неухильного дотримання наших прав, про що я писав у попередній публікації по темі.

Сьогодні грубі порушення прав сторони захисту вчергове продовжились, про це розповідає пан Гриняк у доданих до публікації відеозаписах"