Радник президента розповів про скандальні банери на Майдані

В організації виставки "Мені болить Крим" на Майдані Незалежності, зірваної активістами "Руху нових сил", брали участь громадські організації, журналісти "Радіо Свобода", художники та історики

Про це розповів у ефірі Еспресо.TV радник президента України на громадських засадах режисер Сергій Проскурня.

"Цю виставку готувала така кількість людей і виконавців, що імена цих людей нічого вам не скажуть. Там були громадська організація "Мілітарна історія", фахівці з "Крим. Реалії" і "Радіо Свобода", журналісти, художники, дизайнери, які це макетували, Олексій Руденко, історик Василь Павлов. Дуже багато було людей, які це робили. Де це друкували - гадки не маю, бо в цей час я займався організацією студентів для флешмобу, який був зірваний", - сказав Проскурня.

Режисер зазначив, що події розвивалися не за планом організаторів і врешті на Майдані почався безлад.

"До нас приєдналися учасники "Руху нових сил", а люди, які хотіли з нами виходити на флешмоб "Ялта наш, Алушта наш", навпаки відмовилися. Приходили наші учасники, не брали в руки плакати, а йшли туди, де "Рух нових сил", - палити опудало Путіна. Це була абсолютна каша і коли наша основна студентська група Академії лідерства стала на нашу позицію, як ми хотіли і як це було сплановано в рамках виставки "Мені болить Крим", бабусі з "Руху нових сил" підійшли і почали грудьми закривати ці таблички, хоча їхні колеги там тримали кримські плакати", - додав Проскурня.

Режисер зазначив, що попри наявність банерів із гаслами, з якими він категорично не згодний, він взяв відповідальність за їхню появу на виставці. Він також додав, що подібні виставки триватимуть у різних версіях до грудня 2021 року, оскільки організатори мають багато матеріалів, щоб у подальшому привертати увагу до незаконної окупації Криму.