Рубана залишили під вартою, йому повідомили про ще одну підозру

Апеляційний суд Києва залишив під вартою керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Таким чином суд вирішив залишити без змін ухвалу Шевченківського суду, а також відхилити клопотання нардепа Надії Савченко про взяття Рубана на поруки. Зазначимо, що Шевченківський райсуд 9 березня арештував Рубана на 2 місяці.

Перед цим один з прокурорів під час судового засідання заявив, що 15 березня затриманому було додатково повідомлено про нову підозру та про зміну раніше повідомленої підозри.

"Рубан наразі підозрюється у вчиненні злочинів, таких як: змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109), у підготовці до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою осіб", - наголосив він.

Прокурор додав, що чоловіка також підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб, підготовці до теракту, сприянні терористичній організації "ДНР" та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб.

Читайте також: Що відомо про Рубана та його затримання: "Росспівробітництво", Медведчук та гранати у шухлядах