Савченко заявила, що з Банкової до неї підіслали агентів для її вбивства, а вона планувала влаштувати політичну провокацію

Народний депутат Надія Савченко заявила, що з Адміністрації президента України до неї підіслали агентів, які мали її ліквідувати та записували її дії

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Після того, як на мене вийшли люди з окупованих територій із бажанням допомогти Україні зробити повстання на окупованих територіях, у цей самий період до мене прийшов об'єкт А, якому була поставлена задача на мою ліквідацію від Банкової. Називаю "об'єкт", тому що це не одна людина. На об'єкт А я вивела людей, які хотіли контактувати з тієї сторони. Були проведені спецоперації різними структурами ЗСУ і силових структур України. Ця робота ніколи не велася гласно, багато з цих програм іще ведуться", - сказала Савченко.

Савченко сказала, що не називатиме прізвища, пославшись на "військову таємницю".

Нардеп також заявила, що планувала влаштувати політичну провокацію.

"Все те, що генпрокурор Луценко не надав у 174 доказових сторінках, я можу розповісти поетапно, оскільки коли вас вивчає об'єкт, приставлений до вас, ви вивчаєте його. Коли зрозуміла, що об'єкт А війшов зі мною у контакт, я спробувала закрутити ситуацію так, щоб у майбутньому можна було створити політичну провокацію", - розповіла Савченко.

Нардеп також додала, що на записах агентів зафільмовані її дії в офісі, конспіративному готелі, військових частинах і на полігонах.

"Що ви будете бачити на відео. Об'єкти, які писалися, це були об'єкти офісу, де я перебувала і зустрічалася зі знайомими та об'єктом А, записи певного конспіративного готелю, де ми зустрічалися, з військових частин і полігонів, де ми проводили певні дії, із сірої зони", - додала Савченко.

За словами нардепа, агент, який фіксував її дії, допомагав їй перетинати лінію розмежування в зоніи АТО.

"В якій послідовності відбувалися ці записи і які велися розмови. Коли мені потрібно було виконувати операції по звільненню полонених і були волонтери, які хотіли їх виконувати, нам була потрібна підтримка у виконанні цих завдань і бажано від спеціальних сил і Збройних сил, які охороняють лінію розмежування. Саме тому об'єкт А був цікавий мені, щоб спрощувати мої переходи і повернення з окупованих територій, коли ми звільняли з волонтерами полонених", - додала Савченко.

Читайте також: Що відомо про Рубана та його затримання: "Росспівробітництво", Медведчук та гранати у шухлядах