Проведення примусової психіатричної експертизи Савченко вже заплановане, - Луценко

Генпрокурор Юрій Луценко розповів про заплановане проведення примусової психіатричної експертизи народного депутата Надії Савченко

Про це очільник Генпрокуратури заявив у своєму виступі під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, де розглядалося подання на притягнення до кримінальної відповідальності Савченко, повідомляє Еспресо.TV.

"Суд і лише суд з'ясовуватиме, чи правильні ці звинувачення, або можна повірити вам в (умисному продукуванні) сюрреалізму? Звісно, після судової дії, яка називається "примусова психіатрична експертиза", - наголосив Луценко.

Згодом Луценко, під час виступу з трибуни Ради, підтвердив, що у переліку слідчих дій у справі за обвинуваченням Савченко є призначення судово-психіатричної експертизи.

Зазначимо, генпрокурор також розповів, що Савченко та керівник організації "Офіцерський корпус" Володимир Рубан змовилися з ватажками окупантів Донеччини щодо влаштування терактів у Києві з метою повалення державної влади. 

Зокрема, вони разом перевозили зброю з окупованих територій, а також планували скоїти замах на президента Петра Порошенка

В результаті регламентний комітет Верховної Ради підтримав подання Генпрокуратури на зняття недоторканності, затримання та арешт нардепа Савченко.