На повний ремонт доріг треба 3-5 років, - Гройсман

Кабінет Міністрів України виділяє безпрецедентні кошти на ремонт та будівництво доріг, тож вимагає якості робіт і залучення місцевої влади до будівництва через механізми фінансової децентралізації

Про це в ефірі одного із загальнонаціональних телеканалів сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

"У 2016 році я взяв під свою відповідальність питання доріг. Обсяги фінансування стали значно більшими. Ми за 3-5 років відновимо дороги України. Вже зараз ми підвищили відповідальність підрядників - створили мобільні групи перевірки. Хто халтурив при будівництві, виправить помилки за свій рахунок", - наголосив він.

Читайте також: Рости велика. Як уряд збирається розганяти українську економіку до 5-7% зростання

При цьому прем'єр зазначив, що велика увага приділятиметься місцевим дорогам.

"За 5 років ми зробимо більше 50% доріг в Україні. Будуть зроблені місцеві дороги, 10 млрд грн з Дорожнього фонду передамо на місця. В містах і громадах доріг робиться набагато більше вже  зараз", - зазначив прем’єр-міністр.

Довідка

21 березня уряд схвалив нову економічну програму розвитку українських доріг на 2018-2022 роки. Результатом реалізації  програми має стати ремонт та розбудова 6692 кілометрів доріг.

У 2017 році в Україні реконструйовано та побудовано понад 2 тис. км доріг, що вдвічі перевищило показники 2016 року. Дорожні роботи велися на трасах по всій території України.