У МОЗ відповіли на питання українців, пов'язані з підписанням декларацій із сімейними лікарями

Міністерство охорони здоров'я відповіло на найпоширеніші запитання, пов'язані з кампанією "Лікар для кожної сім’ї"

Відповіді наведено на сторінці міністерства у Facebook.

Наводимо їх повністю та без змін

"Я самостійно маю вносити свої дані в систему?

Ні. У кожному підключеному до "Електронного здоров‘я" закладі ПМД буде визначена уповноважена особа, яка вносить дані у систему: в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар тощо. Тож пацієнту треба просто прийти у медзаклад з необхідними документами і мобільним телефоном.

Які документи мені потрібні, щоб підписати декларацію?

Щоб підписати декларацію, вам потрібно мати паспорт, податковий номер і мобільний телефон. Якщо ви плануєте підписати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для своєї дитини, то вам також знадобиться свідоцтво про народження дитини.

Читайте такожОбрати сімейного лікаря: як жити в умовах медичної реформи

Чи потрібен комп'ютер і доступ до інтернету, щоб підписати декларацію з лікарем?

Для укладання декларацій потрібен комп’ютер, підключення до інтернету і принтер, щоб роздрукувати примірники декларацій. Їх має забезпечити медзаклад. Також кожен заклад ПМД має визначити уповноважену особу, яка вносить дані у систему - реєстратора, медсестру чи лікаря тощо.

Чи потрібно попередньо записуватись на підписання декларації?

Ні, попередній запис не потрібен. Єдине, що вам потрібно - прийти у медзаклад з паспортом, податковим номером і мобільним телефоном.

Як буде відбуватись процедура підписання - кожен заклад ПМД визначає самостійно. Наприклад, медзаклад може прийняти рішення, що декларації підписуються у звичному режимі роботи медзакладу, або визначити години прийому для підписання декларацій"

Ще більше можна дізнатися за цим посиланням.

Також у МОЗ звертають увагу на те, що підписувати декларації можна лише з лікарями, заклади яких підключились до системи "Електронне здоров’я".

Список підключених закладів можна переглянути ТУТ.

Щодня до системи приєднуються нові медзаклади.