НАЗК допомагатиме Міносвіти викорінити корупцію у вишах

Міносвіти та Національне агентство з питань запобігання корупції розроблять та реалізують антикорупційну програму в українських вишах

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти.

Міністерство освіти і науки України та Нацагентством з питань запобігання корупції підписали меморандум щодо поглиблення, розширення і оновлення знань з питань дотримання антикорупційного законодавства у закладах вищої освіти.

Документ передбачає спільну роботу над створенням та поширенням роз’яснень у вишах з питань запобігання корупції, проведення відповідних виховних, освітніх та наукових заходів.

"Цим меморандумом ми хочемо, насамперед, засвідчити наміри про співпрацю. Зараз ми відчуваємо необхідність у певній, навіть просвітницький, кампанії, яка допомогла б усім учасникам освітнього процесу в університетах розуміти вимоги, які ставить перед ними антикорупційне законодавство. І це не стільки питання розуміння вимог законодавства, скільки захисту своїх прав загалом", - повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

Тим часом очільниця НАЗК Наталія Корчак наголосила, що ще одним важливим завданням співпраці НАЗК та МОН має стати робота з молодим поколінням, підготовка майбутніх фахівців, які розумілись би на питаннях антикорупційного законодавства та протидії корупції.