"Опора" перевірила роботу депутатів Львівської міськради: найменша фракція виявилась найефективнішою

Громадська мережа "Опора" провела моніторинг діяльності депутатів Львівської міської ради

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Результати виявились парадоксальними. Найменша фракція Львівської міськради, яка налічує лише чотири депутати - "Українська Галицька Партія" - працює найефективніше.

"Цей показник, який визначила "Опора", він більш ґрунтується на кількісних показниках, на статистичних даних, і тутдійсно він напевно показує дисциплінованість депутатів у виконанні своїх депутатських повноваженнь. І тут ми дякуємо за таке визнання", - наголосив очільник фракції "Українська Галицька партія" у Львівській міськраді Тарас Чолій. 

Під час моніторингу експерти "Опори" досліджували діяльність усіх семи партій, представлених у львівській ратуші. Ефективність роботи депутатів оцінювали, виходячи з вимог українського законодавства та практик
незалежного врядування.

"Коли депутат мав можливо не завжди ідеальні показники, але він міг сказати, показати хороший показник - і щодо відвідуваності, і щодо інструментів сесійної роботи, щодо прийому громадян, щодо звіту, можна було стверджувати, що такий депутат буде мати значно вищу комплексну оцінку, аніж ті депутати, які можуть мати 100%  відвідуваність, скажімо, і хороший прийом громадян, але при цьому він (депутат)  чомусь забуває звітувати", - пояснив аналітик громадської мережі "Опора" Тарас Радь.

А ще експерти провели опитування громадської думки. І тут пальма першості теж - в "Української Галицької Партії". Депутати цієї фракції результатам опитування не дивуються, адже, кажуть, саме з громадою працюють
найбільше.

"Ми, як маленька фракція, не маємо можливості впливати безпосередньо в раді на вирішення питань, але ми намагаємося достукатись до людей, щоб була громадська думка, щоб ми мали підтримку громади. Завдяки цьому, при підтримці громади, ми досягаємо успіхів", - зауважив депутат "Української галицької партії" у Львівській міській раді Мирослав Данилків.

Провели експерти і особистий моніторинг депутатської діяльності. З усіх шістдесяти чотирьох обранців "Львівської міської ради" – найвищі у рейтингу ефективності - Мирослав Данилків та Юлія Гвоздович, які є депутатами фракції "Українська Галицька партія".

"За останні 25 років влада не досить сильно отримувала довіру від мешканців. І це перш за все для мене, особистий мій такий виклик – повернути трішечки хоча би довіри до влади, до молодих політиків, які прийшли щось змінювати", - зазначила депутатка Львівської міськради Юлія Гвоздович.

Результати моніторингу, проведеного громадською мережею "Опора", засвідчили певний феномен українського політичного життя - найменша партія працює краще ніж давно розкручені політичні бренди. А в "Українській
Галицькій партії" запевняють - їхні представники у всіх інших органах місцевого самоврядування працюють так само відповідально.