Росіяни, яких висилає Україна, є представниками спецслужб, - МЗС

В українському МЗС заявляють, що російські дипломати, яких збираються вислати, є представниками спецслужб РФ

Про це заявила речниця Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає 112.ua.

"У дусі солідарності з нашими британськими партнерами, трансатлантичними партнерами, європейськими союзниками ми сьогодні разом із компетентними органами схвалили рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів з тих небагатьох, що залишилися, це і з Києва, і з Генконсульства Росії на території України. Ми отримали всі докази, ці 13 є представниками російських спецслужб”,- заявила Беца.

Речниця додала, що зараз повинне відбутися вручення відповідної ноти тимчасово повіреному РФ в Україні про видворення цих дипломатів та оголошення їх персонами нон ґрата.

"Це тільки початок тієї політики щодо Росії, що призведе до її подальшої ізоляції через зневагу до міжнародного права, порушення суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, використання забороненої зброї на території іншої держави. Звичайно, треба посилити санкційні важелі з РФ, і всі партнери розуміють", - додала вона.

Тим часом перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко зазначає, що в Украіні давно немає російського посла, та й дипломатів - мінімум.

"Наші дипломатичні взаємини зведені до мінімуму, в посольствах залишилися в основному консули, для правової і консульської допомоги громадянам", - зазначила вона у Facebook.

Читайте також: Шпигунські ігри, "Новачок", Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників