Україна висилає 13 російських дипломатів

Україна висилає 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки на території Великої Британії

Про це повідомив у Facebook президент України Петро Порошенко.

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися. Бо як відомо, наші дипломатичні стосунки з РФ де-факто заморожені", - написав Порошенко.

Водночас голова постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ нардеп Володимир Ар'єв запропонував припинити діяльність Російського центру науки та культури (Росспівробітництво) в Україні замість того, щоб висилати з країни російських дипломатів.

"Україні наразі варто не висилати російських дипломатів, оскільки крім консулів тут майже нікого немає, а нарешті припинити діяльність ФСБшного Росспівробітництва, замаскованого під російський "Культурний центр". Сенсу та користі буде точно більше", - написав Ар'єв у своєму Facebook.

Раніше, 18 лютого 2018 року, група активістів добровольчого руху "Організації українських націоналістів" і низки інших націоналістичних організацій закидали камінням і яйцями будівлю Росспівробітництва, розташовану на Подолі в Києві. Напередодні представники деяких українських націоналістичних організацій зірвали з будівлі представництва Росспівробітництва в Києві прапор Росії та спалили його.

Читайте також: Шпигунські ігри, "Новачок", Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників