НАТО, Ірландія та Молдова висилають російських дипломатів через отруєння Скрипаля

НАТО висилає сімох представників російської місії у відповідь на отруєння у Великій Британії колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки Юлії

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, повідомляє "Радіо Свобода".

Крім того, за його словами, НАТО вирішило відмовити в наданні акредитації ще трьом російським представникам і зменшити розмір російської місії в НАТО із 30 до 20 осіб.

Столтенберґ назвав напад у Британії зухвалим порушенням міжнародних норм.

Також Міністерство закордонних справ Молдови повідомило, що держава оголосила персонами нон ґрата й висилає трьох дипломатів посольства Росії. Згідно з рішенням російські дипломати мають покинути Молдову протягом семи днів.

У МЗС зазначили, що таким чином Кишинів висловлює солідарність з іншими державами, які також вислали російських дипломатів у відповідь на отруєння в британському Солсбері Сергія Скрипаля.

На засіданні уряду Ірландії було прийнято рішення про видворення одного російського дипломата через отруєння Скрипаля, повідомляє RTE.

"Акредитація одного з російських працівників з дипломатичним статусом буде припинена", — сказав голова МЗС Ірландії Саймон Ковені.

Читайте також: Шпигунські ігри, "Новачок", Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників