Штаб-квартира ООН стала прикриттям Росії для ведення небезпечних дій, - представник США

Американська влада почала процес видворення 12 співробітників російської розвідки з Місії Росії при ООН

Про це заявила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, повідомляє "Голос Америки".

У представництві місії зауважують, що ці росіяни зловжили привілеєм перебування у США, зокрема були причетні до шпигунської діяльності, яка загрожувала нацбезпеці країни. 

За словами Гейлі, рішення президента США Дональда Трампа щодо вислання 60 російських дипломатів показує, що дії Кремля мають наслідки.

"Крім дестабілізуючої діяльності Росії по всьому світу, включаючи її участь у звірствах у Сирії та її незаконні дії в Україні, тепер вона застосувала хімічну зброю на території одного з наших найближчих союзників. Тут, в Нью-Йорку, Росія використовує штаб-квартиру ООН як прикриття для ведення небезпечної діяльності всередині наших власних кордонів", - наголосила Гейлі.

Вона додала, що американська влада та її країни-партнери виразно демонструють, що не збираються терпіти неналежну поведінку Росії.

Зазначимо, 26 березня Україна вислала 13 російських дипломатів у відповідь на отруєння Скрипаля. 

Очільник МЗС Польщі Яцек Чапутович заявив, що країни Євросоюзу також почали висилати російських дипломатів. Серед них, зокрема, Німеччина, Литва, Латвія, Естонія та інші. 

Тим часом Ісландія оголосила дипломатичний бойкот проведенню Чемпіонату світу з футболу-2018 у Росії. Ісландські політики призупинили двосторонні зустрічі з російськими колегами. Уряд Австралії ухвалив рішення про видворення двох російських дипломатів-шпигунів

Влада Канади також ухвалила рішення про видворення російських дипломатів на знак солідарності з Британією. 

Читайте також: Шпигунські ігри, "Новачок", Скрипаль і 14 вбивств: як Кремль позбувається колишніх розвідників