Канада подвоїть кількість поліцейських тренерів в Україні

Канада планує подвоїти кількість поліцейських офіцерів – тренерів в Україні, заявив канадський посол Роман Ващук під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим

Про це передає прес-служба МВС.

"Ми плануємо збільшити кількість наших офіцерів – експертів в Україні вдвічі задля ефективного реформування Національної поліції та підвищення рівня кваліфікації поліцейських", – заявив Ващук.

Посол наголосив, що зараз Канада головує в G7, тому пильно слідкує за ситуацією в Україні. Ващук зазначив, що офіційна Отава готова підтримати нашу державу не лише на шляху реформ, але й у відновленні територіальної цілісності та покращенні економічної ситуації.

"Канада завжди виступала нашим стратегічним партнером на шляху реформування відомства та правоохоронної системи в Україні. Ми цінуємо підтримку наших канадських колег у процесі реформування МВС та покладаємо надії на подальше поглиблення співпраці", – наголосив Аваков.

У МВС зазначають, що проект підтримки підготовки поліцейських розпочався в жовтні 2016 року. Серед його складових – консультації канадських спеціалістів з питань управління персоналом та професійного розвитку, підтримка регіональних навчальних центрів, навчальних матеріалів та розвиток вісьмох спеціалізованих курсів.