Медреформа: уряд призначив очільника Національної служби здоров’я

Кабінет міністрів призначив Олега Петренка головою Національної служби здоров’я України

Про це повідомляє Урядовий портал.

28 березня 2018 року, напередодні старту національної кампанії “Лікар для кожної сім’ї” уряд призначив головою Національної служби здоров’я України Олега Петренка.

"Я дуже рада, що наша команда поповнилася таким сильним гравцем як Олег Петренко. Лікар за освітою, він має багатий управлінський досвід у приватному секторі. У різний час доклав багато зусиль для розробки тієї реформи, яку ми зараз впроваджуємо”, - зазначила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

На засіданні уряду Олег Петренко розповів про перші кроки НСЗУ. Протягом трьох днів голова НСЗУ офіційно зареєструє новий орган центральної виконавчої влади.

Читайте також: Обрати сімейного лікаря: як жити в умовах медичної реформи

"Ми працюватимемо, щоби вже з липня заклади, які у квітні почнуть підписувати декларації з пацієнтами і хочуть показати кращий сервіс і кращу якість медичних послуг, були винагороджені кращим фінансуванням. Тож у найближчі місяці у мене і у НСЗУ, створення якої тепер можна розпочати, є багато завдань. Коли я йшов на цю посаду, то був свідомий того, що роботи попереду неймовірно багато“, - розповів голова НСЗУ Олег Петренко.

Супрун також нагадала, що наступний крок у реформуванні моделі фінансування системи охорони здоров’я - укладання договорів між медичними закладами та Національною службою здоров’я. Уже з липня, перші заклади первинної допомоги отримають справедливу оплату медичних послуг - за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".