Україна та Ізраїль невдовзі підпишуть угоду про вільну торгівлю, - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про завершення переговорів з Ізраїлем щодо зони вільної торгівлі і підписання найближчим часом відповідної угоди

Про це Гройсман заявив під час засідання уряду, передає Еспресо.TV.

"У 2017 році ми інтенсивно проводили переговори про зону вільної торгівлі з Ізраїлем, з яким уже сьогодні торгуємо майже на $800 млн. На сьогодні переговори завершилися. Сьогодні буде спільна заява урядів і міністерств обох країн про вихід на фіналізацію угоди про ЗВТ між Ізраїлем та Україною. Минулого року ми провели 11 раундів переговорів. Дуже непростих переговорів. Можливо, прем'єр-міністр Ізраїлю знайде можливість відвідати Україну для підписання угоди", - сказав прем'єр.

Переговори про ЗВТ з Ізраїлем активізували в 2015 році. Після підписання угоди документ мають ратифікувати парламенти України та Ізраїлю. Угода дозволить безмитно експортувати до Ізраїлю багато видів аграрних і продовольчих товарів, ліки, косметику, продукцію хімічної та легкої промисловості, будівельні матеріали, електроніку тощо.

За даними уряду, мита будуть скасовані зокрема на спеції, насіння, борошно, кетчупи, консерви, кондитерські вироби, одяг, меблі, скло. Угода також регулюватиме торгові спори, митні процедури, правила походження товарів, санітарні та захисні заходи, зокрема антидемпінгові дії.