Кум Путіна Медведчук готує позов проти Луценка через справу Савченко

Кум президента Росії Володимира Путіна український політик і бізнесмен лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук готує позов проти генпрокурора Юрія Луценка, який припустив зв'язок Медведчука з Надією Савченко

Про це Медведчук розповів у інтерв'ю ВВС.

"Я впевнений, що генпрокурор не має права робити подібні публічні заяви, які є політично мотивованими. На сьогодні я вивчаю підстави для того, щоб звернутися до суду до пана Луценка про захист честі і гідності. Щойно ці підстави будуть встановлені, я це, безумовно, зроблю", - сказав Медведчук.

Читайте також. Як Савченко і Рубан возили зброю з "ДНР", щоб влаштувати замах на Порошенка і теракт. Пояснення Луценка

Лідер "Українського вибору" наголосив, що не мав жодних контактів із Савченко, проте зазначив, що сприяв її звільненню з російської в'язниці.

"З пані Савченко у мене взагалі жодних контактів ніколи у житті не було. Я займався питанням звільнення Савченко і вважаю, що зробив дуже багато для того, щоб вона була звільнена з російської в'язниці і приїхала в Україну. Ні до цього, ні після цього я з нею не встиг познайомитися, я не вважав це за необхідне для себе", - додав політик.

Читайте також: Що відомо про Рубана та його затримання: "Росспівробітництво", Медведчук та гранати у шухлядах

Медведчук також додав, що лише одного разу спілкувався з Рубаном у справі обміну заручників, а також назвав політичним замовленням і "повним абсурдом" заяви про зв'язок із підготовкою Рубаном і Савченко перевороту в Україні.

"Пошук моєї причетності до Савченко, Рубана та їхньої справи я вважаю повним абсурдом. Будь-які заяви на цю тему - це політичне замовлення, політичні інсинуації, не більше", - стверджує Медведчук.