Рятувальники відсьогодні починають масштабну перевірку вимог безпеки у людних місцях України

Державна служба з надзвичайних ситуацій відсьогодні розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман за підсумками наради з Головою ДСНС Миколою Чечоткіним, повідомляє прес-центр відомства. 

Очільник уряду зауважив, що таке рішення дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей - кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. Це має бути зроблено якомога швидше і надалі робитися систематично. 

За його словами, у цій ситуації потрібно вводити не штрафні санкції за порушення вимог безпеки, а першочергово піклуватися про життя людей.

"Важливо, аби ми швидко вели перевірки, давали рекомендації, і вони виконувалися. Якщо хтось в гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати. Виконали вимоги – будемо вдячні. Не виконали – будемо жорсткими", - наголосив Гройсман.

Чечоткін у свою чергу підтвердив, що перевірки розпочнуться сьогодні і проходитимуть по всіх громадських закладах в режимі додаткового тренування персоналу.

Зазначимо, 28 березня Гройсман доручив провести масштабну перевірку торговельних центрів, шкіл, дитсадків та інших закладів масового скупчення людей щодо необхідних заходів пожежної безпеки. Таке рішення було ухвалене після масштабної пожежі у ТЦ російського міста Кемерово.