Міста після ядерного вибуху. Створено інтерактивну мапу, що дозволяє побачити масштаби можливих трагедій

Автори проекту Outrider опублікували інтерактивну карту, яка дозволяє оцінити можливі наслідки ядерного вибуху в будь-якій точці світу

Подивитися на приблизні наслідки використання зброї можна на сайті проекту.

Користувачеві досить ввести в пошуку цікавить локацію - інструмент покаже, яку площу охоплять сам вибух і його ударна хвиля і яким буде радіус ураження проникаючої радіації.

Також на екрані з'явиться кілька чисел - це приблизна оцінка того, яка кількість людей може загинути або постраждати в результаті вибуху.

Інструмент можна налаштовувати за кількома параметрами: користувач обирає тип бомби (у списку є вибухові пристрої, які використовувалися в СРСР, США та Північній Кореї) , а саме Little boy (та, що США скинули на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році – 15 кілотонн), північнокорейська Hwasong-14 (150 кілотонн); W-87 Minuteman-III (300 кілотонн); радянська "Цар-бомба" (50 тисяч кілотонн), і спосіб детонації - наземний або повітряний.

При повітряному вибуху, коли бомба детонує до контакту з поверхнею землі, уражається набагато більша територія.

Такими, наприклад, будуть наслідки вибуху боєголовки W87 в найбільших містах по всьому світу:

Париж

Москва

Лондон

Нью Йорк

Пекін

Найбільш потужною з представлених у симуляторі є "Цар-бомба". Так, у Києві та області її вибух може забрати життя 2 145 525 і завдати уражень ще 469 845 людям.

Читайте також: Непередбачувана траекторія Кремля. Чому Путін грозить світу новою зброєю