Як підлітку оформити ID картку в "Паспортному сервісі"

Спеціалісти запевняють – процес оформлення ID картки не складний

ID-картка –  це пластиковий документ, у якому міститься візуальна інформація про особу та така, котру можна прочитати лише на електронному пристрої. Візуально на самій картці можна побачити прізвище, ім’я, по батькові, стать, дату народження, дату видачі паспорта та дату закінчення терміну його дії, ідентифікаційний код платника податків та індивідуальний номер особи.

На чипі дублюється візуальна, а також може вноситись додаткова інформація. Наприклад, це може бути свідоцтво про шлюб , про дітей, про закордонний паспорт та інші дані.

Перед тим, як іти оформлювати свій перший внутрішній паспорт, слід дізнатися про перелік документів, котрі необхідно взяти із собою.

Спеціалісти запевняють – процес оформлення ID картки не складний.

Дбайливим батькам, які оберігають своїх дітей від зайвого клопоту, фахівці наголошують, - на оформлення і на видачу ID картки підліток повинен прийти особисто.

Перший паспорт, що виготовлений у 14 років має термін дії лише чотири роки. Це обмеження пов’язано з тим, що молода людина росте і її зовнішність істотно змінюється в цьому часовому проміжку. Наступний паспорт, що виготовлятимуть молоді люди вже у 18 років, буде чинним 10 років. Оформити внутрішній паспорт у формі ID карти можуть і дорослі українці.

Слід зазначити, що вперше оформити ID-картку в Паспортному сервісі  можливо лише за тієї умови, якщо він знаходиться у районі, де  зареєстрований громадянин.