"Йшлося не про моє провадження", - Логвинський розповів, про що говорив з Холодницьким

Депутат "Народного фронту" Георгій Логвинський пояснив, про що саме говорив з керівником САП Назаром Холодницьким на аудіозаписах, опублікованих НАБУ

Про це Логвинський заявив у кулуарах Верховної Ради, повідомляє Еспресо.TV.

Коментуючи оприлюднені НАБУ аудіозаписи з кабінету Холодницького, він зауважив, що його розмова з керівником САП була звичайною.

Під час розмови, за словами Логвинського, він звертався до САП як заступник голови комітету з питань прав людини і робив це за офіційним зверненням у письмовому вигляді. 

"Це була людська розмова, яка не стосувалася взагалі кримінальних проваджень чи чогось ще. Була інформація, що через НАБУ був певний тиск, тому у цій сфері обговорювалась ціла низка процесів. Зокрема, кримінальне провадження, де я є постраждалим, про те, що група людей намагається мене дискредитувати і є ці покази у НАБУ. Можливо, розмова була про це", - наголосив Логвинський.

За його словами, у цій справі також є кримінальне провадження щодо незаконного проведення обшуку в рамках закону "маски шоу - стоп", що його хвилювало.

"Коли звучить фраза Холодницького "я цю справу не закрию" йдеться про звернення правозахисників, а не моє", - стверджує Логвинський. 

Він додав, що повністю розмову не пам'ятає, вона тривала 15-20 хвилин, тож зрозуміло, на на відео НАБУ вона була урізаною.

Логвинський підсумував, що особисту зустріч з Холодницьким призначав не він, на ній повинні були бути 4 депутати, троє з яких є представниками опозиції або позафракційними. 

Зазначимо, сьогодні НАБУ оприлюднило аудіозаписи, які отримало завдяки прослуховуванню кабінету Холодницького.

Читайте також: В чому НАБУ звинувачує Холодницького. Скарга до КДКП

Відповідно до записів НАБУ, Логвинський запитує в Холодницького, які їх спільні подальші дії, окрім розмов. На це Холодницький відповів, що повністю контролює ситуацію, що він  розбирався і не бачить в кримінальному провадженні по справі ТОВ "Золотий Мандарин Оіл" проти України нічого. А також, що він повідомить Логвинського про подальші слідчі дії, що, на думку НАБУ, є обіцянкою розголосити відомості досудового розслідування.

Також Холодницький сказав, що не може так просто закрити справу, оскільки прокурор не може закрити кримінальне провадження поки не оголошена підозра. Керівник САП запевнив народного депутата, що не бачить обставин, які б загрожували його безпеці та додав, що на його думку факту злочину немає і якщо його не доведуть, то він закриває справу.

Йдеться про кримінальне провадження від 01.06.2017 щодо можливих зловживань службовим становищем урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Бабіним Б.В. та першим заступником міністра юстиції України Бернацькою Н.І. на стадії дружнього врегулювання та виконання рішення ЄСПЛ у справі ТОВ "Золотий Мандарин Оіл" проти України на користь фізичних та юридичних осіб, пов’язаних з народним депутатом Логвинським. Попередня правова кваліфікація: ч. 2 ст. 28, ч. 2, ст. 364 КК України.