В уряді назвали 3 головні перешкоди на шляху євроінтеграції

На шляху євроінтеграції Україна натикається на 3 головні проблеми: опір старої системи, нереалістичні строки та завдання, впровадження яких неможливо розпочати без ухвалення законодавчих рамок

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Наразі Україна в цілому ухвалила 4 законопроекти з 57 необхідних для виконання Угоди про асоціацію, ще 7 ухвалено у першому читанні. 

Директор урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина зазначила, що наразі існує три головні проблеми для подальшої євроінтеграції: опір старої системи, часто нереалістичні строки, встановлені Угодою ще у 2007 році, а також завдання, впровадження яких неможливо розпочати без ухвалення парламентом законодавчих рамок.

Тим часом на зустрічі з депутатами Європарламенту віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе нагадала, що зміни в Україні відбуваються на тлі російської агресії. Але, навіть не зважаючи на це та опір старої системи, вдалося розпочати такі складні, але життєво необхідні реформи, як медичну, освітню і пенсійну та наблизитися до початку процесу приватизації.

"Маємо винести євроінтеграцію за рамки політичної боротьби", - додала Климпуш-Цинцадзе.