Впізнати птаха за співом та квітку по фото. iNaturalist випустила новий додаток

Соціальна мережа iNaturalist випустила безкоштовний додаток Seek, за допомогою якого користувачі зможуть розпізнавати рослини по фотографіях, а тварин - по звуках

Про це пише видання Business Insider.

Додаток Seek працює по аналогу з сервісом Shazam, який визначає пісню по її фрагменту. В основі Seek лежить нейромережа, яка обробляє знімок рослини або звук тварини, після чого шукає в базі даних схожі файли. Після ідентифікації Seek показує користувачеві інформацію з "Вікіпедії".

Зараз додаток може розпізнати близько 30 000 видів рослин і тварин. Надалі розробники обіцяють збільшити цей показник. Також в Seek буде вбудований функціонал соціальної мережі. Планується, що в додатку можна додавати друзів і бачити, яких тварин і рослин вони шукали.

На сьогоднішній день сервіс працює тільки на iOS. Версія для Android знаходиться в розробці.

Читайте також: Пустелі, тонелі, і жодного грунту. Хто і навіщо вирощує овочі у "вертикальних фермах"

У місті Лінчепінг у Швеції будують перший у світі зелений хмарочос-ферму, у якому вирощуватимуть рослини, не використовуючи добрива.

Вчені стверджують, що у  найближчому майбутньому багато країн можуть зіткнутися з нестачею орних земель, тож Китай, Сінгапур і ОАЕ вже експериментують з вертикальними гідропонними фермами, які не потребують грунту.