Росія влаштовуватиме провокації, аби позбутися кримських татар у Криму, - Портников

Російська окупаційна адміністрація узяла курс на "вичавлення" з Криму місцевого кримсько-татарського населення, оскільки воно виступає за повернення півострову до складу України

Про це під час свого відеоефіру у Facebook заявив відомий український громадський діяч, журналіст та публіцист, телеведучий каналу Еспресо.TV Віталій Портников.

"Доки Путін є президентом Російської Федерації діалог з приводу Криму навіть не відкриється. Його може відкрити у тій чи іншій формі тільки наступник Путіна", - зазначив журналіст.

При цьому він наголосив, що дана обставина ще не означатиме повернення Криму.

Читайте також: Адас Якубаускас: Я завжди кажу кримським татарам: не виїжджайте, окупація не вічна

"Я уявляю собі більш реалістичним процес, коли населення, яке буде потенційно вважатися (російськими окупантами - ред.) як таке, що виступає за повернення Криму до України, буде з Криму вичавлюватися, як, скажімо, було вичавлення грузин з території Абхазії чи Південної Осетії. Не відразу, а в результаті кількох провокацій. Остання війна Росії та Грузії призвела до остаточного закінчення існування грузинського населення в межах Південної Осетії. Я впевнений, що така ж загроза є у кримсько-татарського населення Крима. І що будуть ще організовані Росією провокації для того щоб повністю позбутися кримсько-татарського населення", - наголосив Портников, відповідаючи на запитання читачів своєї сторінки.