КНДР підтвердила США, що готова вести перемовини про денуклеаризацію, - Reuters

Північна Корея вперше заявила США, що готова обговорити денуклеаризацію Корейського півострова, коли лідер КНДР Кім Чен Ин зустрінеться з президентом Дональдом Трампом

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на дані офіційного представника США. 

Джерело видання розповіло, що представники США і Північної Кореї нещодавно провели таємні перемовини, під час чого Пхеньян прямо підтвердив свою готовність провести безпрецедентний саміт між країнами.

Комунікації між сторонами проходили у такий спосіб: посадовці Державного департаменту спілкуються з КНДР через свою місію в ООН, а співробітники розвідки країн використовують окремий канал зв'язку.

"США підтвердили, що Кім Чен Ин хоче обговорити денуклеаризацію Корейського півострова", - зауважив ще один американський офіцер.

Зазначимо, північнокорейський лідер Кім Чен Ин відвідав Китай наприкінці березня. Там він пообіцяв президенту Сі Цзіньпіну позбутися ядерної зброї та зустрітися з посадовими особами США. Після цієї зустрічі експерти висловити думку, що візит Кім Чен Ина до Китаю має підвищити його шанси на зустрічі з Трампом

Сам Трамп зауважив, що готовий зустрітися з Кім Чен Ином і вважає, що той може нарешті зробити правильний для людства вибір. 

Вже згодом стало відомо, що представники Північної та Південної Кореї домовилися про проведення першого за понад 10 років спільного саміту 27 квітня.

Читайте також: "Потепління" між США та КНДР. Що відбувається