Російські олігархи втратили за день більше $12 мільярдів, - ЗМІ

Найбагатші росіяни втратили за день більше 12 млрд доларів через введені 6 квітня США санкції проти російських олігархів і топ-чиновників

Про це повідомляє російський "Форбс".

"Влада США запровадила нові санкції 6 квітня, розширивши список на 26 осіб і 15 компаній. Інвестори відреагували на це негайно і почали розпродавати російські активи, після чого впав рубль і індекс РТС. В цілому російські доларові мільярдери за день втратили більше $12 млрд, свідчать дані Forbes", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сильніше за інших постраждав від нових санкцій Олег Дерипаска - під обмеження потрапили його холдинг En+, US Rusal і ще шість пов'язаних з ним компаній. Так, 9 квітня котирування виробника алюмінію Rusal на Гонконгівській біржі впали вже більш як на 50%, а статки Дерипаски скоротилися на $1,3 млрд.

Стільки ж втратив його партнер по "Норильському нікелю" Володимир Потанін - незважаючи на те, що в списку санкцій його немає. Папери "Норнікелю", в якому Потаніну належить 32,9% (частка Дерипаски - 27,8%), обвалилися з ранку більше як на 16% і зараз торгуються на рівні 9 тис. рублів за штуку, повідомляє видання.

Наступним йде Віктор Вексельберг, який разом з партнерами (через компанію SUAL Partners) володіє 26,5% акцій Rusal. Його втрати становлять  майже $1 млрд.