Журналісти знайшли нові докази причетності російського розвідника Дубинського до катастрофи MH-17

Журналісти і міжнародні дослідницькі організації знайшли нові свідчення причетності російського розвідника Сергія Дубинського до збиття малайзійського літака рейсу MH-17

Про це повідомляють "Донбас.Реалії".

Радіоперехоплення СБУ, відео очевидців, висновки Міжнародної слідчої групи допомогли відтворити маршрут російської зенітно-ракетної установки "Бук". Зібрані журналістами відеодокази дозволяють стверджувати, що комплекс переміщався по контрольованій бойовиками території у сторону селища Первомайське, звідки і зробили постріл, яким було збито літак.

Полковник Головного розвідувального управління Генерального штабу Росії Дубинський до грудня 2014 року залишався чинним російським військовослужбовцем.

"Про це він засвідчив сам у своєму клопотанні до Південного військового округу Росії про видачу йому коштів на придбання житла як військовослужбовцю. Він у цьому клопотанні вказав свій особистий номер і період служби у збройних силах Радянського Союзу і Російської Федерації по грудень 2014 року", - розповів керівник громадської організації "Європростір" Олег Батурин, який одним із перших ідентифікував росіянина.

Під час розслідування Батурин також вдалося дізнався, що до війни Дубинський жив у Донецькій області у селищі Велика Новосілка.

Журналісти програми "Донбас.Реалії" знайшли місцевого жителя, який стверджував, що дружив із Дубинським із дитинства. Чоловік розповів, що Дубинський і раніше воював у "гарячих точках", зокрема в Афганістані та двічі - в Чечні. Житель селища також додав, що у Дубинського в Україні залишився рідний брат, який служив у ЗСУ.

Брат росіянина Роман Дубинський розповів журналістам, що не спілкується з Сергієм через сімейну сварку, а також власну проукраїнську позицію, а з армії звільнився ще на початку 90-х років. Він також підтвердив, що голос на записах перехоплень дуже схожий на голос його брата.

Читайте також: Удавка на шиї Путіна: МН17 збили з російського Бука