Парубій розповів, коли Рада включить до закону про нацбезпеку рекомендації ЄС і НАТО

Народні депутати зможуть розглянути законопроект про нацбезпеку у другому читанні в останній пленарний тиждень травня або на початку червня

Про це повідомив голова ВР Андрій Парубій, передає "РБК-Україна".

"Якщо говорити про терміни, два тижні надається на подання поправок, а потім це буде залежати від кількості правок. За моїм розрахунком, це відбудеться однозначно цієї сесії. Це голосування може відбутись або в останній заключний тиждень травня або в перший тиждень червня. Це ті рамки, в які ми можемо вийти на прийняття остаточного рішення", - зазначив Парубій.

За словами спікера парламенту, наступного тижня голови всіх фракцій обговорюватимуть поправки до законопроекту з закордонними партнерами та експертами.

"Щодо законопроекту про нацбезпеку - по ньому не менш складна дискусія. Для мене принципово важливо, щоб ми змогли до другого читання включити ці рекомендації і НАТО, і ЄС, які були подані. 18 квітня я ініціюю круглий стіл, де ми зможемо з нашими західними партнерами, народними депутатами та головами фракцій обговорити пропозиції і підготувати правки,  які мали би бути введеними в тіло закону під час розгляду між першим і другим читанням", - додав Парубій.