Фабрика тролів та порно з Клінтон. Як на Reddit почали боротися з російськими кремлеботами

Адміністрація форуму Reddit виявила на своєму ресурсі 944 аккаунти, які можуть бути пов'язані з "Агентством інтернет-досліджень", відомим як "фабрика тролів"

Про це повідомив засновник і виконавчий директор сайту Стів Хаффман.

Він зазначив, що перші 145 підозрілих профілів були заблоковані ще до початку внутрішнього розслідування про спроби Росії використовувати Reddit в політичних цілях, тобто до виборів президента США в 2016 році.

У повідомленні Хаффман також опублікував посилання на всі підозрювані акаунти, які через деякий час видалять, тож поки у всіх бажаючих є можливість ознайомитися з даними профілями.

Так само, за словами Стіва Хаффмана, з 944 виявлених акаунтів, 8 профілів мали негативну карму, 662 профілі мали нульову карму, 203 профілі мали від 1 до 999 карми, 58 профілів мали від 1 000 до 9 999 карми, і 13 профілів мали 10 000+ карми.

До того ж, на одному з найпопулярніших акаунтів під ніком Rubinjer виявили фейкове порнографічне GIF-відео за участю колишнього кандидата в президенти США Гілларі Клінтон. Згодом воно було опубліковане на інших популярних ресурсах, в тому числі на Pornhub, де набрало більше 250 тис. переглядів.

Читайте також: Фейк і пропаганда: як армія кремлеботів прикидалася американцями