ЄС може ввести санкції проти Угорщини

Представники Європарламенту представили проект постанови, що закликає депутатів ЄС перевірити, чи існує реальна небезпека серйозного порушення Угорщиною основних цінностей Євросоюзу

Про це повідомляє прес-центр Європарламенту.

Зазначається, що у пленарній постанові від травня 2017 року депутати Європарламенту вказали, що ситуація в країні виправдовує ініціювання подібної процедури, яка може призвести до санкцій щодо Угорщини, включаючи тимчасове позбавлення виборчих прав у Раді ЄС.

Проект постанови представила доповідач комітету Європарламенту Джудіт Саргентіні. Вона зауважила, що угорці більше не можуть розраховувати на основні права, які на території Європи сприймаються як щось повсякденне. 

"В Європі ми поважаємо людську гідність, свободу, демократію, рівність, верховенство права та прав людини. На жаль, угорці не можуть бути впевнені, що їхній уряд буде чесним і справедливим", - наголосила Саргентіні.

Зазначається, що голосування Комітету з громадянських свобод у цьому питанні заплановане на червень, після чого його винесуть на голосування до парламенту у вересні. 

Читайте також: Неліберальна угорська демократія. Як Орбан зберіг абсолютну владу