Скрипалі вижили після отруєння завдяки дощу, який частково змив отруту, - The Sun

Колишньому подвійному агенту Сергію Скрипалю і його доньці Юлії вдалося вижити після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" завдяки дощу, який майже змив отруту з дверної ручки їхнього будинку

Про це повідомляє видання The Sun з посиланням на слова радянського вченого Віла Мірзаянова, який розповів світові про Новачка і програму СРСР щодо розробки хімічної зброї. 

"Речовина використовувалася, коли було досить туманно й волого – в повітрі перебували краплі води. Її можна використовувати тільки в суху погоду", - зазначив Мірзаянов.

Він додав, що "потрібно бути ідіотом", який нічого не знає про хімічну зброю, щоб використовувати "Новачка" за таких погодних умов.

"Якщо ви кинете його в воду, то через кілька годин жодних слідів речовини не залишиться. Він розчиняється в воді", - сказав Мірзаянов виданню.

Нагадаємо, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у березні 2018 року. Юлія Скрипаль вже залишила лікарню і перебуває під охороною поліції в секретному місці. Її батько все ще у шпиталі, але його стан покращився. 

Росія заперечує будь-яку свою причетність до гучного замаху.