Десятки тисяч словаків продовжують мітингувати: вимагають відставки глави поліції та нових виборів

Словаки продовжують протестувати за відставку очільника нацполіції через побоювання, що його політичні зв'язки перешкоджають справедливому розслідуванню вбивства журналіста Яна Куцяка, який займався висвітленням корупції

Про це повідомляє AFP.

30 тисяч людей у столиці Словаччини Братиславі вимагають звільнення з посади Тибора Гаспара, який очолює нацполіцію, і більш ретельного розслідування злочину. Голова МВС Томаш Друцкер пообіцяв вирішити це питання найближчим часом.

Мітингувальники тримали плакати з закликом до дострокових виборів. На плакатах були написи “Досить Smer!” - йдеться про правлячу партію.

Нагадаємо, журналіст Ян Кучак і його дівчина були вбиті у власному будинку в селищі Велка Мача під містом Трнава. За попередньою інформацією, вбивство було здійснене в період з 22 до 25 лютого. Уряд Словаччини пообіцяв виплатити 1 млн євро за будь-яку інформацію, що допоможе розслідуванню.

Припускають, що мотивом злочину була професійна діяльність журналіста. Зокрема Кучак займався розслідуванням діяльності італійської мафії на сході країни.