Для України оптимальна модель лотерейного ринку Великої Британії, - гендиректор УНЛ

Україні слід запровадити кращі європейські практики в організації ринку лотерей, і модель, яка діє у Великій Британії, є оптимальною для нашої країни

Про це заявив генеральний директор Української національної лотереї Андрій Бочковський.

"Ми постійно наголошуємо, що виступаємо за те, щоб взяти модель Великої Британії і перенести її в Україну. В УНЛ працює лотерейна система і лотерейні термінали, аналогічні тим, які працювали у Великій Британії, коли їх закуповували. Як орієнтовну модель лотереї ми ще у середині 90-х одразу взяли досвід Великої Британії як найбільш розвиненого ринку. Цей підхід залишається актуальним і у даний час", - сказав Бочковський.

За словами гендиректора УНЛ, зараз міністерство фінансів і Кабінет міністрів рухаються в правильному напрямку, намагаючись навести лад на лотерейному ринку.

"Я впевнений, що в Україні буде розвинений, цікавий, прозорий і соціально відповідальний ринок лотерей у найближчому майбутньому. Це тільки питання часу. Міністерство фінансів і Кабінет міністрів рухаються в правильному напрямку. Без труднощів не відбувається жоден проект. У кінцевому підсумку ринок лотерей буде схожий на ринок Великої Британії або Франції, хоча, звичайно, і не без своїх особливостей", - зазначив Бочковський.

Раніше міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про те, що лотерейний ринок потрібно легалізувати, оскільки гроші від легалізації вже закладені в бюджет на 2018 рік.

"Ми принципово вимагаємо регулювання цієї діяльності, важливо цей ринок впорядкувати і зробити цивілізованим. Це мільярди податкових надходжень, які держава втрачає щорічно", - сказав міністр.