Ліга арабських держав підтримала проведені ракетні удари в Сирії

Ліга арабських держав закликала до міжнародного розслідування смертоносного застосування хімічної зброї проти цивільного населення в Сирії і підтримала подальшу ракетну атаку західної коаліції по хімічних базах у цій країні

Про це повідомляє Reuters.

Крім того, ЛАД засудила втручання Ірану в справи іншої держави, зазначається в інформації.

Саудівська Аравія і її союзники підтримали ракетні удари США, Великобританії і Франції по хімічним об'єктам в Сирії. У той же час Ірак і Ліван - засудили їх.

Читайте також: Що ми знаємо про знищений в Сирії дослідний центр

  • Як повідомлялося, в ніч з 13 на 14 квітня у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб США, Франція і Великобританія завдали військові удари по пов'язаних з виробництвом хімічної зброї об'єктах.
  • За словами міністра оборони США Джеймса Меттіса, перша хвиля ударів по Сирії завершена, а подальша доля кампанії буде залежати від поведінки сирійського президента Башара Асада.
  • Як підкреслив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, Сполучені Штати не здійснювали жодної координації з Росією по цих ударах і не попереджали про них російську сторону. 
  • Посол США в ООН Ніккі Гейлі пояснила, чого країна домагається в Сирії