Проблема не у СНД, а в тому, чим її замінити, - політолог

Україна досі живе за рахунок зв’язків з колишніми республіками СРСР, оскільки процес заміщення їхнього продукту триває повільно й поки що не має належної підтримки

Про це ввечері 15 квітня 2018 року заявив політичний експерт Віталій Кулик, коментуючи питання виходу зі складу Співдружності Незалежних Держав (СНД) в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"У нас багато зачіпок, які тримають нас у пострадянському просторі. Це питання не лише економічних відносин та товарообігу між Росією та Україною, а й питання транспорту та культурного діалогу. Це питання багатьох секторів, де розрив відбувається надто болісно і надто повільно. Й не через те, що немає політичної волі, а через те, що не створено механізмів заміщення.  Немає виходів на треті ринки, немає заміщення культурного та інформаційного продукту", - пояснив він.

Читайте такожВіталій Портников: ми обдурили "совок"

Ці процеси, на його думку, відбуваються, але відбуваються надто повільно через недостатню участь у них великого бізнесу та держави.

"Грошей, які виділяються, поки що недостатньо. Через що ми досі у цьому (пострадянському – ред.) просторі", - наголосив Кулик.