Російські кораблі блокували британську субмарину під час атаки у Сирії, - ЗМІ

Під час ракетного удару по Сирії, який завдали США, Великобританія та Франція, російські військові кораблі, літаки та підводні човни заблокували одну із британських субмарин класу Astute з ракетами у Середземному морі

Про це повідомляє The Sunday Times.

Підводний човен провів кілька днів, намагаючись уникнути виявлення. На нього "полювали" два російські фрегати і літак, пише видання.

Також у блокуванні взяли участь два підводні човни класу "Кіло", оснащені торпедами та протикорабельними ракетами, які західні військово-морські експерти називають "чорна діра", оскільки вони доволі тихі, через що їх важко виявити. До цього човни базувалися у порту сирійського міста Тартус, однак незадовго до атаки покинули порт.

На допомогу британській субмарині прийшов американський літак Boeing P-8 Poseidon, який відстежував російські кораблі та літаки.

Читайте такожЩо ми знаємо про знищений в Сирії дослідний центр

  • Як повідомлялося, в ніч з 13 на 14 квітня у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб США, Франція і Великобританія завдали військові удари по пов'язаних з виробництвом хімічної зброї об'єктах.
  • За словами міністра оборони США Джеймса Меттіса, перша хвиля ударів по Сирії завершена, а подальша доля кампанії буде залежати від поведінки сирійського президента Башара Асада.
  • Як підкреслив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, Сполучені Штати не здійснювали жодної координації з Росією по цих ударах і не попереджали про них російську сторону. 
  • У російському МЗС пригрозили "наслідками" для США, Франції та Британії через дії в Сирії.