Що потрібно американцям в Сирії: Посол США в ООН розповіла про цілі країни

Посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що країна не виведе свої війська із Сирії, поки не досягне своїх цілей

Про це вона сказала у неділю в інтерв’ю телеканалу Fox News, повідомляє "Голос Америки".

Вона також перерахувала три головних завдання американської місії в Сирії: переконатися, що хімічна зброя не використовується у жодний спосіб, який би міг становити загрозу інтересам США, знищити ІДІЛ, залишити можливість спостерігати звідти за діяльністю Ірану.

"Наше завдання повернути американських солдат додому, але ми не підемо, поки ми не виконаємо всі ці завдання", - сказала Гейлі.

На минулому тижні президент США Дональд Трамп заявляв, що Сполучені Штати Америки повинні вийти із Сирії.

Президент Франції Еммануель Макрон у неділю сказав, що Трампа вдалося переконати залишатися в Сирії "на довгостроковій перспективі".

Читайте також: Що ми знаємо про знищений в Сирії дослідний центр

  • Як повідомлялося, в ніч з 13 на 14 квітня у відповідь на застосування президентом Сирії Башаром Асадом хімічної зброї проти цивільних осіб США, Франція і Великобританія завдали військові удари по пов'язаних з виробництвом хімічної зброї об'єктах.
  • За словами міністра оборони США Джеймса Меттіса, перша хвиля ударів по Сирії завершена, а подальша доля кампанії буде залежати від поведінки сирійського президента Башара Асада.
  • Як підкреслив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, Сполучені Штати не здійснювали жодної координації з Росією по цих ударах і не попереджали про них російську сторону.