Дуров буде виплачувати біткоїн-гранти власникам проксі і VPN

Засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що буде виплачувати зі своїх особистих коштів "мільйони доларів" на підтримку проксі-сервісів і VPN

Про це він написав на своїй сторінці "Вконтакте".

"У рамках Цифрового Опору - децентралізованого руху на захист цифрових свобод і прогресу - я почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам proxy і VPN. Впродовж цього року буду радий пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі", - йдеться в повідомленні.

"Хоча російський ринок не становить істотної частки користувацької бази Telegram, він важливий нам з особистих міркувань", - додав Дуров, закликавши інших "приєднуватися і брати участь - налаштуванням проксі/vpn серверів або їх фінансуванням".

Читайте також: Контролювати не можна, заборонити. Як Росія блокує Telegram та чому це безглуздо

  • 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.
  • Глава Роскомнагляду також поставив під сумнів роботу на території Росії сервісів Amazon і Google, IP-адреси яких відомство почало закривати у зв'язку зі спробою заблокувати роботу месенджера Telegram на території Росії.
  • В рамках обмеження доступу до Telegram відомством було заблоковано понад 15 мільйонів IP-адрес, через які жителі Росії могли користуватися месенджером. Зокрема, був закритий доступ майже до половини IP-адрес сервісу Amazon.
  • При цьому засновник і власник компанії, що володіє Telegram, Павло Дуров, на своїй сторінці в Instagram заявив, що сервіс "залишається доступним для більшості жителів Росії".