Євросоюз надасть 50 млн євро для розвитку Фонду енергоефективності

Європейська комісія підписала Угоду про фінансування програми підтримки енергоефективності в Україні

Про це повідомляє Урядовий портал.

У результаті перемовин уряд України та делегація Європейської Комісії підписали Угоду про фінансування програми підтримки енергоефективності в Україні загальною вартістю 268 млн євро, з яких внесок ЄС становитиме 50 млн євро.

Серед напрямків використання коштів визначені наступні: підтримка створення та функціонування Фонду енергоефективності через "технічний офіс"; надання технічних консультаційних послуг з енергозбереження; зміцнення спроможностей банків шляхом розробки стандартних робочих процедур та тренінгів, забезпечення відповідності до вимог щодо моніторингу та верифікації.

Читайте також: Як утеплити будинок і заощадити гроші за підтримки ЄС

Зазначається, що Фонд енергоефективності - ключовий інструмент державної політики енергомодернізації країни. Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, встановлення ефективних опалювальних та охолоджувальних систем та обладнання, а також заміну наявних систем та обладнання на більш ефективні.

За прогнозами уряду, за 3-5 років роботи Фонду енергоефективності економія газу становитиме не менше 7-10 млрд кубометрів, а економія коштів на закупці палива - не менше $3 млрд.