Побачити себе з космосу онлайн. Навіщо проект EarthNow запускатиме мережу супутників

Проект EarthNow займається розробкою супутників з камерами, які будуть вести пряму трансляцію всього, що відбувається на Землі, з затримкою всього в кілька секунд

Мікросупутники будуть цілодобово стежити за будь-якою точкою Землі, пише Tech Crunch.

Розробника вже підтримали глава Microsoft Білл Гейтс, а також компанії SoftBank і Airbus. Поки про проект мало що відомо - дата виходу продукту, обсяг залучених інвестицій і подальші плани компанії не розкриваються.

При цьому саме Airbus буде виробляти супутники для установки камер. Крім того, на супутниках стоятимуть висококласні камери, що дозволяють знімати поверхню Землі до найдрібніших подробиць, на відміну від Google Earth.

Компанія має намір створити мережу супутників навколо Землі, які будуть транслювати відео у високій якості в режимі онлайн. Видання зазначає, що подібна послуга може надавати цінну інформацію про природу, міжнародні військові конфлікти, незаконні рибальські суда і багато іншого.

Читайте також: Маск хоче забезпечити Wi-Fi всю планету. Як діятиме новий проект від SpaceX

Невідомо, як буде працювати компанія з точки зору законодавства в області особистого життя і конфіденційності, оскільки подібні пристрої можна використовувати для стеження.

Нещодавно компанії Ілона Маска SpaceX довелося тимчасово зупинити трансляції своїх космічних запусків, оскільки з'ясувалося, що у компанії немає на це необхідної ліцензії. Ймовірно, найближчим часом SpaceX доведе, що їхні камери не так деталізовано знімають поверхню Землі - це дозволить компанії відновити трансляції.

Читайте також: Найпотужніша ракета за останні 30 років.Все, що потрібно знати про тріумфальний запуск Falcon Heavy