Проросійський екс-президент ПАРЄ Аграмунт фігурує у звіті про корупцію

Відомий проросійською позицією скандальний екс-президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт виявився фігурантом звіту про корупцію - його підозрюють у лобіюванні інтересів Азербайджану

Про це йдеться у звіті незалежного органа зовнішнього розслідування ESI, передає "Укрінформ".

"ESI також розглянула, чому Ліз Крістофферсен (Норвегія), кандидат на посаду співдоповідача по Азербайджану у Моніторинговому комітеті, не була призначена у 2009 році. Кандидатура Крістофферсен спочатку була підтримана групою соціалістів, до якої вона належить, але пізніше відхилена, оскільки були мобілізовані прихильники Азербайджану - Хенкок, Лінтнер та Аграмунт, які наполягали, щоб "їхній" кандидат був призначений на цей пост", - йдеться у звіті.

Врешті на цю посаду обрали мальтійського політика Дебоно Греча.

Читайте також: Крах Аграмунта. Як голова ПАРЄ долучився до холуїв Путіна

У документі також вказано, що наступна кандидатка зі складу Європейської народної партії, яка хотіла стати співдоповідачем в Моніторинговому комітеті по Азербайджану, зняла свою кандидатуру, оскільки в цьому її переконав Аграмунт.

"Пізніше пан Аграмунт сам обійняв це місце, став співдоповідачем по Азербайджану, а тон і ставлення до керівництва Азербайджану пом’якшилося", - йдеться у звіті.

Аграмунт був співдоповідачем по Азербайджану з червня 2010 до червня 2015 року.

Читайте також: Педро з Кремля. Російський агент в Європі пішов у відставку

Звіт містить кілька десятків прикладів лобіювання ним інтересів Азербайджану, зокрема через внесення правок до документів, які стосувалися цієї країни.