Мінінфраструктури хоче закрити внутрішні води України для російських суден

В Україні можуть заборонити російським суднам входити у внутрішні водні шляхи України

Відповідну пропозицію озвучили на нараді щодо судозаходів до закритих морських портів Криму та Севастополя, а також санаційних заходів, пов'язаних із будівництвом мосту через Керченську протоку, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.  

Заступник міністра інфраструктури України Юрій Ларвенюк повідомив, що відомство збирається звертатися до РНБО щодо заборони входу російських суден у внутрішні води України через високий рівень терористичних загроз. 

"Це неприпустимо, коли в час агресії з боку Російської Федерації по річках України, де знаходяться об’єкти критичної інфраструктури,  ходять російські судна. Ми будемо ініціювати заборону ходу російських суден річками України", - зазначив Юрій Лавренюк.

Також, заступник міністра наголосив на посиленні взаємодії між всіма відомствами.

"Нам необхідно максимально посилити заходи щодо виявлення несанкціонованих судозаходів у закриті порти Криму та притягнення до відповідальності. Міністерство інфраструктури проведе аналіз суден - порушників за країнами-прапорами та судновласників, із подальшим вжиттям заходів щодо таких порушників".