Gmail оновлюється. Які функції додали до сервісу

Серед нових функцій Google є можливість відкласти лист, щоб через деякий час він знову з'явився на початку списку непрочитаних, а також інтеграція з "Google календарем"

Про зміни йдеться у блозі Google.

Для того щоб ввімкнути нову версію Gmail звичайному користувачеві потрібно зайти в налаштування сервісу (значок шестерні вгорі праворуч), обрати "Налаштування" і "Спробувати новий Gmail".

Для бізнес-користувачів цю опцію може підключити адміністратор пошти. Не всі нові функції будуть доступні відразу, деякі з'являться в наступні тижні. Повернутися до старої версії пошти можна буде тим самим шляхом.

Нововведення:

При наведенні курсором на лист пошта покаже панель з швидких дій, які можна зробити з повідомленням: заархівувати, видалити, відкласти.

Відкладений режим читання листів. Якщо включити Snooze-режим для певного повідомлення і вибрати час, вибрані листи з'являться у "Вхідних" в заданий момент.

Вкладені файли тепер видно з основного інтерфейсу. Щоб переглянути їх, не потрібно заходити в бесіду і шукати певний файл.

Також в пошті з'являться нагадування про те, що потрібно якось відреагувати на повідомлення.

Також додадуться "розумні" відповіді. Сервіс аналізує отримане повідомлення і генерує швидкі варіанти відповідей, щоб користувачеві не доводилося набирати текст вручну. Це може бути щось в стилі "Давайте так і зробимо" або "П'ятниця мені підходить", в залежності від контексту.

З'явиться спрощений доступ до додатків, таким як Google Calendar, з поштової інтерфейсу - додатки з'являться в бічній панелі справа.

У пошті також можна прибрати для конкретного листа можливість його переслати, скопіювати, завантажити або роздрукувати. Це може бути важливо для листування, яка містить конфіденційні дані. Більш того, можна виставити час, після якого повідомлення зникне.