Мер Сум сам собі виписував премії. Його визнали винним, але покарання не буде

Зарічний районний суд міста Суми визнав винним міського голову Олександра Лисенка, який голосував за підвищення власної премії до 300%

Про це повідомляє прес-секретар прокурора Сумської області Наталія Науменко у Facebook.

Встановлено, що очільник міста, будучи належним чином обізнаним із положеннями антикорупційного законодавства, публічно не повідомив колегіальний орган – Сумську міську раду про конфлікт інтересів під час голосування за збільшення собі грошової премії до 300%.

Водночас до відповідальності мера не притягнуто.

"Оскільки стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня виявлення правопорушення, а цей строк закінчився 16 квітня 2018 року", - пояснив прокурор Сумської місцевої прокуратури Євген Кунда.

Як повідомляється, Лисенко майже два місяці не приходив на судові засідання — спершу був на лікарняному, потім у санаторії.

Науменко додала, що прокуратура не має право оскаржувати це рішення.

"В судовому засіданні встановлено, що вказане рішення, за яке голосував сумський міський голова гр. Лисенко, стосувалось його особистих умов оплати праці, а саме: підвищення граничного розміру його премії із 150% до 300%.” - йдеться в повідомленні судового засідання.

В залі засідань наголосили, що приведення заробітної плати до рівня мінімальної по Україні за рахунок премії суперечить вимогам Закону України "Про оплату праці" та суті вказаної заохочувальної виплати, а також свідчить про наявність приватного майнового інтересу особи.

У суді мер Сум заявив, що використовував суми премій не на власні потреби, а в цілях допомоги людям. За його словами, він керувався фактом потреби такої допомоги.

Постанова суду може бути оскаржена в апеляційному порядку впродовж 10 днів.