Протести у Вірменії: Тисячі людей вийшли проти правлячої Республіканської партії

25 квітня у Вірменії відновився противладний протест після того, як зірвалися заплановані переговори опозиційного лідера Нікола Пашиняна та виконувача обов’язків прем’єра Карена Карапетяна

Про це повідомляє Радіо Свобода.

На вулиці Єревана вийшли тисячі активістів, вимагаючи усунення від влади Республіканської партії, яку представляють як чинний глава уряду, так і усунутий прем’єр Серж Сарґсян.

Напередодні Пашинян у мережі Facebook заявив, що влада намагається використати відставку Сарґсяна з посади для збереження керівної ролі Республіканської партії.

"Ми не можемо погодитись з призначенням представника цієї партії (Республіканської партії Вірменії – ред.) прем’єр-міністром, і ми не можемо дозволити цій корумпованій системі продовжувати існувати", – заявив Пашинян.

В.о. прем’єра Вірменії Карен Карапетян  назвав неприйнятними умови для переговорів, що висуває Пашинян.

"Він (Пашинян – ред.) запропонував список людей, які повинні брати участь з нашого боку, а також оголосив, що вестиме переговори виключно навколо свого порядку денного. Це означає не переговори або діалог, а виключно озвучування власної точки зору", – заявив Карапетян.

Також, Карапетян назвав дострокові парламентські вибори одним із можливих варіантів розв'язання кризи.